„Celălalt” George al monarhiei britanice, care avea tatuaje ascunse, prezicea viitorul și s-a căsătorit cu logodnica fratelui său mort
Acest „celălalt George” nu a fost niciodată destinat rolului pe care l-a jucat, de fapt. A intrat în istorie ca Regele George V.

Străbunicul Regelui Charles, Regele George al V-lea, este amintit pentru că a fost pe tronul britanic în timpul Primului Război Mondial, s-a căsătorit cu logodnica fratelui său mort, a schimbat numele familiei din Saxa-Coburg Gotha în Windsor, a avut tatuaje ascunse cu dragon și tigru și, interesant, o obsesie pentru colecția sa de timbre.
În timp ce aceste trăsături sunt destul de fascinante, Regele George a fost, de asemenea, faimos pentru izbucnirile sale colerice. L-au definit, după cum a fost portretizat în producția câștigătoarea a unui Oscar, Discursul regelui, unde este interpretat de Michael Gambon și în The Lost Prince, unde Tom Hollander a preluat rolul.
Și incredibil, există o înregistrare a Regelui în care se plângea de lipsa simțului răspunderii a fiului său cel mare, ocazie cu care a făcut dovada că a putut prezice soarta familiei regale.
Regele a fost, mai înainte de toate, Prințul George și s-a născut în 1865.
Regele George V (1865-1936) a fost Regele Regatului Unit, al Dominiilor Britanice și Împărat al Indiei. FOTO Profimedia: George V cu soția Mary of Teck.

Având perspectiva unei specializări în domeniul naval, Prințul George de atunci a fost aruncat în lumina reflectoarelor după moartea fratelui său mai mare și moștenitorul tronului, Prințul Albert Victor.
Fratele mai mare al lui George al V-lea, prințul Albert Victor, Duce de Clarence, s-a logodit în 1891 cu Mary de Teck. La doar șase săptămâni după logodnă, Albert Victor a murit de pneumonie, lăsând-o pe Mary de Teck văduvă de logodnic. După această tragedie, la îndemnul Reginei Victoria, George al V-lea a cerut-o în căsătorie pe Mary de Teck, iar aceasta a acceptat. Căsătoria lor a avut loc la 6 iulie 1893 la Capela Regală de la Palatul St James din Londra.
Prin urmare, George al V-lea s-a căsătorit cu Mary de Teck, (mai târziu Regina Maria), care fusese anterior logodnica fratelui său mai mare, Albert.
Cuplul a avut șase copii, Prințul Edward (Regele Edward al VIII-lea), Prințul Albert (Regele George al VI-lea), Prințesa Mary (Prințesa Regală), Prințul Henry (Ducele de Gloucester), Prințul George (Ducele de Kent) și Prințul John.
Avem aici o imagine cu Țarul Nicolae al II-lea al Rusiei și regele George al V-lea al Marii Britanii.

Nicolae al II-lea (1868-1918) (stânga) a devenit împărat al Rusiei în 1894, în timp ce vărul său George V (1865-1936) a urcat pe tronul Marii Britanii în 1910. Ambii bărbați erau nepoții reginei Victoria (1819-1901).
Mai târziu în viață, copiii săi au vorbit despre izbucnirile înfricoșătoare ale tatălui lor, iar Contele de Derby a dezvăluit ce i-a spus Regele când vorbea despre copiii săi.
El a dezvăluit: „Tatălui meu i-a fost frică de mama lui; mie mi-a fost frică de tatăl meu și mă voi asigura că și copiii mei se vor teme de mine!”.
După moartea Regelui George al V-lea al Marii Britanii, la tron i-a urmat fiul său, Edward al VIII-lea, în anul 1936.
Totuși, domnia lui Edward al VIII-lea a fost foarte scurtă — doar câteva luni — deoarece a abdicat pe 11 decembrie 1936, pentru a se căsători cu americanca Wallis Simpson, o femeie divorțată, ceea ce a generat o criză constituțională.
După abdicarea lui Edward al VIII-lea, tronul a fost preluat de fratele său, George al VI-lea, tatăl răposatei Regine Elisabeta a II-a (decedată în 2022).
Foto: Profimedia