Destinațiile de vacanță preferate de regali. Unde aleg să se relaxeze după un an greu
Planuri de vacanță regale! Iată care sunt destinațiile alese de nobili.

Vacanțele regale: Destinațiile preferate pentru relaxare și răsfăț
Viața regală pare, la prima vedere, un șir continuu de baluri, parade și dineuri fastuoase. Însă, chiar și regii, prinții și ducii au nevoie de o pauză, mai ales după un an plin de responsabilități oficiale. Ce locuri aleg membrii familiilor regale pentru a se destinde, departe de ochii curioșilor și de eticheta rigidă a palatului?
Iată câteva dintre destinațiile preferate ale regalităților europene și nu numai, adevărate refugii de liniște și eleganță.

1. Balmoral, Scoția – Refugiul preferat al Reginei Elisabeta a II-a
Castelul Balmoral, aflat în inima Highlands-ului scoțian, a fost locul unde Regina Elisabeta a II-a se simțea „cu adevărat acasă”. Construit în stil baronial scoțian, acest domeniu vast le oferă membrilor familiei regale britanice posibilitatea de a merge la vânătoare, plimbări în natură sau picnicuri departe de presiunea mediatică. Regele Charles al III-lea continuă tradiția, vizitând Balmoral în fiecare vară.
2. Mustique, Caraibe – Escapada exotică a Prințului William și a lui Kate

Insula Mustique, din Saint Vincent și Grenadine, este o destinație discretă, preferată de Ducele și Ducesa de Cornwall. Închiriază de obicei vile private, înconjurați de lux, plaje albe și servicii exclusive. Este locul ideal unde pot fi doar „William și Kate”, fără ranguri, fără agitație – doar familie, mare și soare.
3. Mallorca, Spania – Oaza de vară a Familiei Regale Spaniole

Palatul Marivent din Mallorca este reședința estivală a Regelui Felipe al VI-lea și a Reginei Letizia. Departe de rigorile capitalei Madrid, insula le oferă ocazia de a petrece timp în familie, alături de fiicele lor, în atmosfera relaxată a coastei mediteraneene. Regele Juan Carlos obișnuia, de asemenea, să navigheze în apele insulei în fiecare vară.
4. Château de Castellaras, Franța – Răsfăț regal pentru Prințul Albert și Charlene

Cuplul princiar de Monaco preferă, atunci când nu se află în vacanță pe propriul iaht, să se retragă în sudul Franței, într-un conac elegant aflat în regiunea Provence-Alpes-Côte d’Azur. Prințesa Charlene, iubitoare de liniște și natură, apreciază peisajele mediteraneene, departe de fastul monegasc.
5. Klosters, Elveția – Destinația montană a Regelui Charles
În tinerețe, Regele Charles obișnuia să meargă la schi în Klosters, un sat elvețian de lux, preferat și de alți membri ai aristocrației europene. A fost surprins deseori pe pârtii, dar și la cină în restaurante rafinate, fără a-și pierde eleganța regală. Klosters rămâne o opțiune pentru o vacanță de iarnă discretă, dar stilată.
6. Grecia – Destinația cu valențe personale pentru Prințul William
Deși mai puțin mediatizată, Grecia are o semnificație emoțională pentru Prințul William. Străbunica sa paternă, Prințesa Alice a Greciei, s-a născut acolo, iar familia sa are rădăcini regale în această țară. William și familia lui au fost surprinși uneori pe insule grecești precum Corfu sau Kefalonia, în vile private cu vedere la mare.
7. Norvegia și fiordurile – Relaxare nordică pentru familia regală norvegiană

Regele Harald și Regina Sonja, dar și Prințul Moștenitor Haakon și Prințesa Mette-Marit preferă vacanțele în natură, cu accent pe drumeții, plimbări cu barca și contemplarea peisajelor nordice. Au o cabană modestă (după standarde regale) în munți, unde merg frecvent pentru a se reconecta cu natura.
8. Toscana, Italia – Escapade pentru regalii olandezi

Regele Willem-Alexander și Regina Máxima ai Olandei obișnuiesc să-și petreacă parte din vacanțe în Toscana, într-o vilă discretă. Apreciază cultura italiană, vinurile locale și liniștea pe care o oferă peisajele rustice, departe de agitația regală din Țările de Jos.
Indiferent dacă aleg insule exotice, castele izolate sau vile ascunse în natură, regalii europeni caută același lucru ca oricare dintre noi: liniște, reconectare, familie și o pauză binemeritată. Poate nu avem cu toții un castel în Scoția, dar ne putem inspira din alegerile lor pentru a ne crea propriile refugii – chiar dacă sunt într-o cabană la munte sau într-un colț liniștit de litoral.
Foto: Profimedia & GettyImages